Verbazisschool

Actuele thema's rondom klimaat

Verbazisschool WOW (Rotterdam-Terbregge) start elke twee maanden een nieuw project met actuele thema’s rondom klimaat, flora en fauna. In het schooljaar 2019-2020 werkte de school aan het project politiek. De kinderen richtten een politieke partij op, schreven een verkiezingsprogramma en gingen op bezoek bij de Rotterdamse wethouder Arno Bonte.


Innoverende start-up MEgood.

In samenwerking met de innoverende start-up organisatie MEgood ontwerpen de kinderen digitale opdrachten waarbij ze in spelvorm werken aan de sustainable goals die zijn opgesteld door VN-landen. Spelers leren hierbij duurzaam te denken en te doen, wat ze een ‘grijpbaar’ voordeel oplevert. De eerste schoolopdracht is het bouwen van een insectenhotel.

Wethouder Rotterdam

De wethouder wilde zien wat de schoolontwikkelingen rondom duurzaamheid zijn. Op gepaste afstand kreeg hij een rondleiding door de school. Kinderen uit verschillende groepen gaven hierbij uitleg. Als primeur kreeg hij van de kinderen een presentatie van de MEGood-game. Vervolgens presenteerden twee kinderen hem de plannen voor een biodivers schoolplein. Mooie plannen die zonder financiering maar gedeeltelijk uitgevoerd kunnen worden. Tot slot ontving hij namens ‘Verspilling is Verrukkelijk’ een pakket met een assortiment aan lekkers gemaakt van overgebleven ingrediënten

Bron:

Wethouder Bonte bezoekt Verbazisschool WOW (rvko.nl)